Wat is travelstof?

w350 305271 nl.jpg

STYLEBLOG 1: Welke kleding kun je kreukvrij meenemen in je koffer?

De vakantieperiode is weer aangebroken. Hoewel het nu wel een hele bijzondere periode is , kriebelt het toch wel om daagjes weg te gaan. Of je Nederland opnieuw gaat verkennen of toch vakantie in het buitenland viert…
Er is altijd inpakstress , wat voor weer wordt het? Wat voor outfits neem ik mee? Hoe zorg ik dat het allemaal in mijn koffer past? En de vraag hoe haal ik het weer kreukvrij uit mijn koffer? Dat laatste is altijd een uitdaging kan ik je vertellen.

Gelukkig is die gekreukte kleding bij veel mensen een probleem en hebben de modedesigners hier leuk op in gespeeld, En is er veel travelkleding te koop.
Nu hoor ik je denken travelkleding? Travelstof? Wat is dat dan precies? 

Toen ik dit voor het eerste hoorde dacht ik aan die minder flauteuze afritsbare jungle broeken en dat soort reisoutfits.
Gelukkig bleek dat helemaal niet zo te zijn! Maar wat is het dan wel precies? Dat lees je allemaal hieronder.

Wat is travelstof?

Travelstof is een combinatie van 2 stoffen. Namelijk een groot gedeelte polyester en spandex. Door de samenstelling van deze 2 stoffen is het draagcomfort zeer hoog en is deze stof uitermate geschikt om mee te nemen op reis! Polyester heeft verschillende zeer postieve eigenschappen.

Polyester is:

√ kleurvast
√ ademend
√ kreukvrij
√ duurzaam
√ blijft lang mooi
√ snel drogend

De ideale eigenschappen waaraan kleding moet voldoen. Zeker als je het mee wil nemen in je koffer! Niemand zit erop te wachten eerst nog de halve koffer te moeten strijken bij aankomst op de vakantiebestemming. Wat is er nu fijner om direct dat ene jurkje direct uit je koffer aan te trekken zonder kreukels?

En ook als je niet op reis gaat maar gewoon niet van strijken houdt (wat ik mij heel goed kan voorstellen! ) en je kleding na het wassen snel aan wil doen is travelstof ideaal.
Anno 2022 is er ontzettend veel moderne dameskleding van travelstof te koop.

Travelkleding heeft als grote voordelen:

√ Je kleding blijft kreukvrij ook na het wassen, geen strijkijzer nodig!
√ Je neemt de kleding gemakkelijk mee op reis
√ De kleding blijft lang mooi en is duurzaam
√ De kleding is ademend , dus ook op warme dagen zul je geen zweetplekken zien. Het leuke Nederlandse merk David & Alex – C&S Design is dé specialist in travelkleding. Zij hebben fijne items , veelal gemaakt van travelstof. Leuke travelstof jurkjes , travelstof tops en bloesjes voor fijne prijzen. En wij hebben de leukste items in huis! 

Benieuwd geworden? Bekijk gauw de collectie van David & Alex – CS Design hier:

https://stylefever.nl/product-category/merken/david-alex-cs-design/

De waardering van www.stylefever.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 98 reviews.